Atsakymas. Mokyklos/miesto(rajono) etapuose šių etapų vertinimo komisijos parenka programavimo kalbas. Jei šių etapų organizavimui nusprendžiama naudoti varžybų sistemą, tuomet turi būti apsiribota tomis kalbomis, kurios realizuotos sistemoje: Paskalis, C/C++.

Respublikinio etapo atrankinėje ir baigiamosiose dalyse dalyviams turi būti užtikrinta galimybė programuoti bet kuria iš trijų kalbų: Paskaliu, C/C++. Kitos programavimo kalbos Respublikiniame etape neleidžiamos.

Atkreipiame dėmesį, kad sulaukiame iš dalyvių nusiskundimų, kad atėjus į olimpiadą, į Respublikinio etapo atrankinę dalį, paaiškėja, kad kompiuterių klasėje instaliuota tik viena kuri nors kalba (IDE bei kompiliatorius). Ir dalis olimpiadai skirto laiko sugaištama kol vykdytojas parsiunčia ir instaliuoja reikiamą programinę įrangą. Arba apskritai pasiūloma patiems dalyviams susiinstaliuoti ko jiems reikia. Tai jau yra Respublikinio etapo vykdymo tvarkos pažeidimas.

Kompiuterių klasė turi būti paruošta iki olimpiados pradžios. Visų dalyvių kompiuteriuose turi būti galimybė dirbti visomis programavimo kalbomis.

Ar olimpiados metu palikti interneto prieigą?

 

Atsakymas. Mokyklos/miesto(rajono) etapo metu leidžiama apskritai nesinaudoti varžybų sistema, tad sprendimus priima to etapo olimpiados vykytojai.

Klausimas kur kas svarbesnis Respublikinio etapo atrankinėje dalyje, nes dalyviai privalo įkelti savo sprendimus į sistemą. 

 

Klausimas. Pagal kokius kriterijus vertinti mokinių darbus mokyklos\miesto(rajono) etapuose?

Atsakymas. Remiantis LMIO taisyklėmis vertinimo kriterijus šiuose etapuose parenka etapo vertinimo komisija. Žemiau pateiktos rekomendacijos nėra privalomos šių etapų vertinimo komisijoms.

Kas vertina mokinių darbus?

 

Atsakymas. Mokyklos etape mokinių darbus vertina Mokyklos etapo vertinimo komisija. Ji nusprendžia, ar naudoti etapo vykdymui varžybų sistemą ir jei taip – kaip traktuoti sistemos paskirtus taškus. 

Miesto(rajono) etape mokinių darbus vertina Miesto(rajono) etapo vertinimo komisija. Ji nusprendžia, ar naudoti etapo vykdymui varžybų sistemą ir jei taip – kaip traktuoti gautus rezultatus. 

Respublikiniame etape mokinių darbus vertina Nacionalinė vertinimo komisija. Varžybų sistemos naudojimas šiame etape privalomas. Į sistemą neįkelti darbai nevertinami. 

Kaip vykdyti olimpiadą su varžybų sistema?

 

Klausimas. Kaip naudoti varžybų sistemą mokyklos\miesto(rajono) etapo organizavimui?


Atsakymas. Jeigu sistema iki šiol nesinaudojote, būtinai prieš olimpiadą užsiregistruokite į Treniruotę (tai visą laiką sistemoje vykstančios varžybos) ir pabandykite įkelti į sistemą keletą uždavinių sprendimų. Tą patį padaryti pasiūlykite ir savo mokiniams. Jeigu iki olimpiados Jūs ar mokiniai to nesuspėjote padaryti, rekomenduojame olimpiados metu sistema nesinaudoti.  Priešingu atveju labai tikėtina ka jūs ir mokiniai sugaišite nemažą dalį olimpiados laiko kol išsiaiškinsite kaip naudotis sistema, kaip suprasti sistemos klaidų pranešimus.

Iš kur gauti uždavinių sprendimus?

 

Klausimas. Kada ir iš kur olimpiadą vykdantis mokytojas turi gauti mokyklos/miesto(rajono) olimpiados uždavinių sprendimus ir testus?

 


Prieš kiekvieną etapą oficialus LMIO organizatorius Lietuvos neformaliojo švietimo centras išsiunčia raštą dėl artėjančio etapo į visų savivaldybių švietimo skyrius. Jame nurodyta kokiu būdu olimpiados vykdytojai gaus visą olimpiados vykdymui reikalingą medžiagą. 

Švietimo skyriai tai perduoda mokyklos/miesto(rajono) etapo vertinimo komisijoms.

Viešai sprendimai ir testai paskelbiami praėjus maždaug valandai po olimpiados pabaigos šioje svetainėje.

Kalendorius

Kovas 2024

Pir Ant Tre Ket Pen Šeš Sek
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Antradienis, kovo 19 d.

BOI


BOI


IOI