Koks varžybų sistemos adresas?

 

Atsakymas. Norintys susipažinti ir pasitreniruoti varžybų sistemą ras adresu: http://olimp.mif.vu.lt/.

Olimpiados vykdymui reikalingi didesni serverių pajėgumai nei pasitreniravimui, todėl olimpiados vykdymui dažniausiai naudojami kiti serveriai. Varžybų sistema olimpiados metu veiks adresu: cms.lmio.lt.

Atkreipiame dėmesį, kad užsiregistravus treniruotėje, ta pati paskyra negalioja olimpiadoje. 

Sistemos klaidų pranešimai

 

Dažniausiai pasitaikantys klaidų pranešimai varžybų sistemoje:

Išvestis neteisinga. Tai reiškia, kad programa sėkmingai baigė darbą, tačiau jos išvestas rezultatas neteisingas.


Vykdymas nutrauktas (tai galėjo įvykti viršijus atminties ribojimus).  Tai reiškia, kad programa atliko neleistiną veiksmą ir buvo sustabdyta. Gali būti, kad programa naudoja daugiau atminties, nei leidžiama (pvz., aprašytas per didelis masyvas), programoje išeinama iš masyvo rėžių arba suklysta dirbant su dinamine atmintimi.


Vykdymas nesėkmingas, nes grąžintas kodas buvo ne 0. Tai reiškia, kad programa atliko neleistiną veiksmą ir buvo sustabdyta arba C kalboje programa neužbaigiama return 0;


Vykdymas viršijo laiko ribojimą. Tai reiškia, kad programa konkretų testą vykdė ilgiau nei leidžiamas laiko limitas ir jos vykdymą sistema nutraukė. Galimos priežastys:

  • Dalyvio sugalvotas algoritmas yra neefektyvus (per lėtas).
  • Programa viršijo laiko limitą neatlikdama skaičiavimų. Dažniausia to priežastis yra daug išvedamos informacijos. Tai gali būti algoritmo klaida arba tiesiog išvedama derinimo informacija. Dažnai šią problemą galima nustatyti pasižiūrėjus į programos vykdymo laiką sistemoje – jis gali būti mažesnis nei leistini limitai (pvz. 0,1 sek. kai leidžiama vykdyti 1 sek.).
  • Klaidos programoje. Kai kurias atvejais tam tikros klaidos (pvz. kreipinys į neegzistuojantį masyvo elementą) gali būti užsiciklinimo, o tuo pačiu ir laiko ribojimo viršijimo priežastis.
Kam skirta CMS dalis „Testavimas“?

 

Atsakymas. CMS funkcija Testavimas randama kairiojo meniu apačioje. Ji leidžia pateikti CMS savo programą bei savo sukurtą duomenų failą ir pamatyti kaip ta programa veikia testavimo aplinkoje bei gauti pateiktos programos (įvykytos su jūsų sukurtu duomenų failu) rezultatų failą. CMS nepateikia informacijos ar jūsų programa pateikė teisingą rezultatą, ar ne.

Kaip išbandyti varžybų sistemą?

 

 

Atsakymas. Varžybų sistema pasitreniravimui randama adresu: http://olimp.mif.vu.lt/. Iš varžybų sąrašo pasirenkama Treniruotė. Tuomet užsiregistruojate ir prisijungiate. Galite pasirinkti ir spręsti ne tik treniruotės, bet ir bet kurio pastaraisiais metais vykusio etapo uždavinius.

Kaip užsiregistruoti, prisijungti?

 

Klausimas. Kaip mokiniui užsiregistruoti varžybų sistemoje norint dalyvauti olimpiadoje? 


 

Atsakymas. Registracija į mokyklos/miesto(rajono) etapą varžybų sistemoje atidaroma tik olimpiados dieną likus maždaug valandai iki olimpiados pradžios. Į šiuos etapus gali užsiregistruoti ir juose dalyvauti gali visi norintys. Užsiregistravęs dalyvis iš karto ekrane pamato savo vartotojo vardą ir slaptažodį.

Registracija į Respublikinį etapą yra uždara. Mokinius, dalyvaujančius Respublikinio etapo atrankinėje ar baigiamojoje dalyje varžybų sistemoje užregistruoja sistemos administratorius. Prisijungimo duomenis iš olimpiadą vykdančių asmenų mokinys gauna kartu su uždavinių sąlygomis prasidedant olimpiadai. Pačiam mokiniui registruotis varžybų sistemoje į Respublikinį etapą nereikia.

Kaip reaguoti į sistemos klaidų pranešimus?

 

Atsakymas. Varžybų sistema nėra skirta tik tam, kad būtų galima patogiai administruoti olimpiadą. Vienas sistemos tikslų – padėti dalyviui dar olimpiados metu pastebėti klaidas ir jas ištaisyti neprarandant taškų.

Todėl niekada nereikia ignoruoti varžybų sistemos pateikiamų klaidų pranešimų. Pirmiausia bandykite išsiaiškinti problemą patys, o jei nepavyksta, kreipkitės kreipkitės į olimpiadą prižiūrintį mokytoją, kad jis parašytų mums. 

Per kiekvieną olimpiadą sulaukiame labai daug klausimų ir į juos visus atsakome. Tačiau būna labai apmaudu, kai gauname laišką po olimpiados, kad olimpiados metu sistema pateikinėjo pranešimus apie klaidą, tačiau tuo metu sprendžiau uždavinius, o po olimpiados paaiškėjo, kad duomenys skaitomi/rašomi ne iš failo, todėl prašau pertestuoti mano darbą

Kalendorius

Kovas 2024

Pir Ant Tre Ket Pen Šeš Sek
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Antradienis, kovo 19 d.

BOI


BOI


IOI