Klausimas. Ką man reikia žinoti prieš dalyvaujant Respublikinio etapo atrankinėje dalyje

 


Atsakymas. Dalyviams parengiama atmintinė, kurioje surašyti svarbiausi dalykai. Atmintinė dalyviams skelbiama naujienų skiltyje likus maždaug savaitei iki olimpiados. Norintys su tuo susipažinti anksčiau, gali peržiūrėti pernai metų atmintinę kuri skelbiama prie pernai metų LMIO medžiagos. Patys svarbiausi punktai atmintinėje lieka tie patys kiekvienais metais. 

Ar man reikia registruotis į Resp. etapo atrankinę dalį?

 

Klausimas. Ar man reikia registruotis į Respublikinio etapo atrankinę dalį? Iš kur gausiu prisijungimą prie sistemos.

 


Atsakymas. Dalyviams nereikia registruotis į Respublikinio etapo atrankinę dalį. Visus dalyvius užregistruoja savivaldybės švietimo skyrius.

Prisijungimo prie varžybų sistemos duomenis dalyvis gaus olimpiados dieną iš olimpiadą vykdančio mokytojo. Jei mokinys varžybų sistemoje yra užsiregistravęs pats ir turi prisijungimą prie varžybų sistemos, šis prisijungimas per olimpiadą negalios. 

 

Klausimas. Miesto (rajono) etape surinkau 60 taškų. Ar aš pakliuvau į Respublikinį etapą?


Atsakymas. Miesto(rajono) etapo vertinimo komisija priima sprendimą kuriuos mokinius siųsti į Respublikinį etapą. Todėl net ir žinodami Jūsų surinktų raškų skaičių negalime atsakyti į šį klausimą kol miesto(rajono) savivaldybės švietimo skyrius nebaigė registruoti visų tos savivaldybės mokinių siunčiamų į Respublikinį etapą. 

Registracijos pabaigos data skelbiama naujienų skyrelyje.

Jau užregistruotų į Respublikinio etapo atrankinę dalį mokinių sąrašai skelbiami šioje svetainėje.

 

Klausimas. Idėją galima pateikti ir be programos, tačiau jeigu ji pateikta su programa, ar yra atsižvelgiama į tai, ar programa realizuoja būtent tą idėją? T.y. ar prarandami taškai, jei programa skiriasi nuo aprašytos idėjos?


 

Atsakymas. Nėra reikalaujama, kad idėja aprašytų realizuotą programą. Taškai neprarandami.

Taškai už idėją nebus siejami su programos realizacija ir taškai nebus mažinami, jei nesutaps. Galite apskritai vertinimui pateikti tik idėją, net jei ir neparašėte programos.

Kalendorius

Kovas 2024

Pir Ant Tre Ket Pen Šeš Sek
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Antradienis, kovo 19 d.

BOI


BOI


IOI