Per olimpiadą mano programos nepriėmė

 

Klausimas. Per olimpiadą (Respublikinį etapą) sistema mano sprendimo nepriėmė, tad už testus surinkau 0 taškų. Tačiau po olimpiados ištestavau su visais testais ir pamačiau, kad mano programa sėkmingai įveikia 15 testų iš 20 (65 taškai). Ar galite įvertinti mano programą be sistemos ir pakeisti taškus.


Atsakymas. Atkreipiame dėmesį, kad varžybų sistema priima visus jai pateiktus sprendimus. Šis sprendimas buvo priimtas, tik įvertintas 0 taškų. 

 Šiuo konkrečiu atveju programa naudojo daugiau atminties nei leistina konkrečiam uždaviniui. Sumažinus naudojamos atminties kiekį, dalyvio programa iš tiesų įveiktų nemažą dalį testų. Tačiau klausimas aktualus ne vienam dalyviui, todėl pakomentuosime plačiau.


 

 Varžybų sistema skirta ne tik patogiam olimpiados administravimui. Vienas jos tikslų – padėti dalyviui dar olimpiados metu pamatyti, kad kažkas netvarkoje su jo sprendimu ir problemas ištaisyti neprarandant taškų. 

Todėl mes nuolat raginame dalyvius ne tik padirbėti su varžybų sistema iš anksto, bet ir pačios olimpiados metu kreiptis į mus, jei tik kyla neaiškumų. Mokiniams skirtoje atmintinėje yra toks punktas

Jei nepavyksta prisijungti prie sistemos arba kilo įtarimų, kad sistema netinkamai veikia ar nepriima korektiško sprendimo, paprašykite, kad už olimpiadą atsakingas mokytojas kreiptųsi į Techninį olimpiados komitetą.

 O taip pat:

Esant bet kokiems įtarimams, kad varžybų sistema veikia netinkamai  kreipkitės...

Tai reiškia, kad olimpiados metu dalyviai turi gavę papildomą informaciją (kaip kad šiuo atveju sistemos klaidos pranešimą) pabandyti ja pasinaudoti ir patiems ieškoti problemos arba kreiptis pagalbos. Dalyviai olimpiados metu turi teisę užduoti klausimus susijusius su sąlygomis ar varžybų sistema. Tą patį (t.y. kad mokiniai per olimpiadą turi teisę klausti) kiekvieną kartą primename ir olimpiados vykdytojams. 

Per kiekvieną olimpiadą sulaukiame labai daug įvairių klausimų ir į juos atsakome. 

Vertinimo komisijose pozicija yra tokia, kad dalyviams sudaromos visos sąlygos išsiaiškinti problemas olimpiados metu, todėl pasibaigus olimpiadai taškai už testus dėl klausime minimų priežasčių nėra keičiami. 

Komentarai

Naujas komentaras

Tekstas: Koks miesto, kuriame vyko BOI'2014 metais, pavadinimas? (žr. logotipą šone) Jūsų vardas:

Komentarų nėra

%title

%date2
%text

Kalendorius

Balandis 2024

Pir Ant Tre Ket Pen Šeš Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Ketvirtadienis, balandžio 25 d.

BOI


BOI


IOI